Salie lavendel

3 producten

Salvia officinalis - Echte Salie
actie
Salvia officinalis - Echte Salie Echte Salie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie Echte Salie 'Purpurascens'
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie Echte Salie 'Berggarten'

Wordt het Salie of Lavendel?

Houdt u van geurende bloemen in de tuin? Met een Salie of Lavendel maakt u zeker een goede keuze. Van beide soorten wordt het blad en de bloemen ook gedroogd om bijvoorbeeld in de kast te leggen voor de geur. Zowel Salie als Lavendel worden als kruiden gebruikt en hebben geneeskrachtige eigenschappen. Als u nog twijfelt over een Salie of een Lavendel in de tuin plaatsen, dan moet u de eigenschappen van beide planten op een rijtje zetten. Zo kunt u een goede keuze maken of Salie misschien beter in uw tuin past of toch de Lavendel? Het blijft uiteraard een persoonlijke voorkeur.

Wilt u Salie of Lavendel kopen?

Wilt u Salie of Lavendel kopen? Beide soorten hebben bepaalde eigenschappen waar u rekening mee moet houden en die uw keuze kunnen beïnvloeden. De grond waar u Lavendel plaatst, moet gedraineerd zijn en zanderig. De Salie doet het goed in normale tuingrond, als het maar niet te nat is. Lavendel moet vooral in de zon geplaatst worden, terwijl Salie zowel in de zon als halfschaduw kan worden geplaatst. Sommige soorten Salie doen het ook goed in de schaduw. Lavendel heeft als bloeiperiode vooral het voorjaar en de zomer. Bij Salie is de bloeiperiode afhankelijk van de soort. Veel soorten bloeien vanaf augustus tot oktober en andere soorten al in het voorjaar. Tijdens de wintermaanden is Lavendel wintergroen en Salie doorgaans niet.

Een Salie of Lavendel bestellen bij Het Groene Paradijs

Of u nu een Salie of Lavendel wilt bestellen, u kunt hiervoor terecht bij Het Groene Paradijs. Wij hebben diverse soorten van de Salie en Lavendel in onze webshop, waar u gemakkelijk een keuze uit kunt maken. Een voordeel van ons online tuincentrum, is dat u op uw gemak uw planten uitkiest en enkel hoeft te wachten om uw bestelling aan de deur in ontvangst te nemen. Ook als u wat advies nodig heeft over welke soort Salie of Lavendel u moet bestellen of over het onderhoud hiervan, mag u altijd contact met ons opnemen.