Salie

33 producten

Salvia nemorosa 'Ostfriesland' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Ostfriesland' - Salie Salie Ostfriesland
Salvia nemorosa 'Caradonna' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Caradonna' - Salie Salie 'Caradonna'
Salvia nemorosa 'Blaukönigin' - Bossalie
actie
Salvia nemorosa 'Blaukönigin' - Bossalie Salie
Salvia nemorosa 'Blauhügel' - Tuinsalie
actie
Salvia nemorosa 'Blauhügel' - Tuinsalie Salie
Salvia officinalis - Echte Salie
actie
Salvia officinalis - Echte Salie Echte Salie
Salvia nemorosa 'Sensation White' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Sensation White' - Salie Salie 'Sensation White'
Salvia nemorosa 'Sensation Deep Rose' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Sensation Deep Rose' - Salie Salie 'Sensation Deep Rose'
Salvia microphylla 'Hot Lips' - Salie
actie
Salvia microphylla 'Hot Lips' - Salie Salie Hot Lips
Salvia forskaohlei - Salie
actie
Salvia forskaohlei - Salie Salie
Niet op voorraad 4.99
Salvia nemorosa 'Marcus' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Marcus' - Salie Salie
Salvia 'Royal Bumble' - Salie
actie
Salvia 'Royal Bumble' - Salie Salie
Salvia roemeriana 'Hot Trumpets' - Salie
actie
Salvia roemeriana 'Hot Trumpets' - Salie Siersalie uit Texas
Salvia pratensis - Salie
actie
Salvia pratensis - Salie Veldsalie of Salie
Salvia patens 'Patio Dark Blue' - Salie
actie
Salvia patens 'Patio Dark Blue' - Salie Blauwe Salie
Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie Echte Salie
Salvia officinalis 'Icterina' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Icterina' - Echte Salie Echte Salie
Salvia microphylla 'Gletsjer' - Salie
actie
Salvia microphylla 'Gletsjer' - Salie Salie
Salvia greggii 'Lipstick' - Salie
actie
Salvia greggii 'Lipstick' - Salie Salie
Salvia greggii 'Mirage Pink' - Salie
actie
Salvia greggii 'Mirage Pink' - Salie Salie
Salvia argentea - Zilversalie
actie
Salvia argentea - Zilversalie Zilversalie
Salvia jamensis 'Nachtvlinder' - Salie
actie
Salvia jamensis 'Nachtvlinder' - Salie Salie Nachtvlinder
Salvia nemorosa 'Viola Klose' - Bossalie
actie
Salvia nemorosa 'Viola Klose' - Bossalie Bossalie Viola Klose
Salvia nemorosa 'Rose Queen' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Rose Queen' - Salie Salie 'Rose Queen'
Salvia nemorosa 'Schneehügel' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Schneehügel' - Salie Salie 'Schneehügel'

Salie heeft een genezende werking

Salie is een kruid dat voorkomt in het Middellandse Zeegebied. Het is een kruidachtige plant die leerachtige, groene bladeren heeft. De bladeren worden voornamelijk gebruikt als kruid dat u kunt eten. Ook wordt Salie vaak gebruikt als geneesmiddel en is het een populaire sierplant in tuinen of op terrassen. De kruid salie bevat flavonoïden, die een antioxiderende werking hebben. Daarnaast bevat Salie ook veel mineralen die het lichaam helpen om gezond te blijven, waaronder calcium, magnesium, kalium, ijzer en koper. Salie kan ook helpen om de spijsvertering te verbeteren. Het heeft anti-inflammatoire eigenschappen en kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Verschillende soorten Salie

Er zijn verschillende soorten salie, de één wordt gebruikt in de keuken en de ander als sierplant. Deze plant trekt in de zomer vooral vlinders en bijen naar zich toe. Hieronder vindt u een aantal verschillende soorten salie verder toegelicht.

Gewone salie (Salvia officinalis): Deze soort salie is een van de meest voorkomende en wordt vaak gebruikt in kruidenthee. Het heeft een kruidige en aromatische smaak.

Ostfriesland (Salvia nemorosa): Dit is een kruidachtige vaste plant met vrij grote bloemen die in zachte witte klokken staan. De bladeren zijn donkergroen en staan het liefst op een half schaduwrijke tot zonnige standplaats.

Sensation White (Salvia nemorosa): Is een korte, compacte en gemakkelijk te onderhouden vaste plant. De bloemen verschijnen in de zomer en bloeien gedurende twee maanden.

Sensation Deep Rose (Salvia nemorosa): Deze plant bloeit met donkerroze bloemen en heeft recht en stevige stengels. Het is een relatief eenvoudige plant om te verzorgen en heeft maar weinig water nodig. Deze Salvia is een perfecte toevoeging aan elke tuin en heeft een hoog decoratief gehalte.

Salie planten : Waar moet ik op letten?

Alleen of in een groep: Salie planten maken altijd een goede indruk in zonnige borders. Vanwege zijn veelzijdigheid wordt Salie ook vaak gezien in rotstuinen of onderhoudsarme prairietuinen. In de natuurlijke tuin wordt het vooral gewaardeerd als een nectar- en stuifmeelplant die veel insecten zoals vlinders of bijen aantrekt. Salie planten kunnen ook goed worden gecombineerd met siergrassen, kruidenplanten of andere vaste planten. Omdat de bloeiperiode samenvalt met die van rozen, worden de twee vaak naast elkaar geplant.
Het planten van Salie is in principe mogelijk gedurende het hele tuinseizoen, d.w.z. van de lente tot en met de herfst.

Salie struik in de tuin

Natuurliefhebbers en tuiniers zijn vaak bekend met de aromatische en smaakvolle salie plant. Maar wist u dat salie ook een prachtige struik kan worden? In de tuin biedt de salie struik niet alleen decoratie, maar ook een aantal nuttige toepassingen. Salie struiken zijn winterharde, groenblijvende planten. Ze produceren mooie, grijsgroene bladeren die een zachte textuur hebben en zilverachtige haartjes op de onderkant. In de zomer bloeit de struik met paarse bloemen die vlinders en bijen aantrekken.

De salie struik is ook een uitstekende plant voor de tuin. Het kan worden gebruikt als haag of om structuur aan de tuin te geven. Salie struiken zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben weinig onderhoud nodig. Ze houden van een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar kan de plant helpen om gezond te blijven.

Salie online bestellen bij Het Groene Paradijs

Het Groene Paradijs is een kwekerij in Nederland die veel verschillende soorten salie aanbiedt. We hebben een breed scala aan Salie in verschillende soorten maten, kleuren en geuren. Op dit moment verkopen we 31 soorten Salie in onze webshop. We hopen dat u blij bent met uw aankoop van Salie planten bij het Groene Paradijs. Als u vragen heeft over uw bestelling of als u hulp nodig heeft bij het gebruik van onze producten, neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!

Kenmerken salie

Standplaats Zonnig, Halfschaduw, schaduw
Hoogte volgroeide plant 20 - 250 cm
Bloemkleur Rood, blauw, wit, lila, paars, roze en zwart
Bloeitijd mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bladkleur Groen
Planttijd Voorjaar
Winterhardheid Zeer goed, goed tot matig

Veelgestelde vragen over Salie

Salie is in de meeste gevallen niet winterhard. Het is een tropische plant die geen weerstand heeft tegen langdurige koude temperaturen. Salie kan heus wel tegen een stootje, maar bij langdurige vorst kunt u de plant het beste een handje helpen. U kunt de Salie tijdelijk binnenshuis zetten of de plant inpakken met bijvoorbeeld noppenfolie.
Salie kan het best gesnoeid worden in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Snoeien zal de plant helpen om zijn vorm te behouden, kruid productie te stimuleren en de plant gezond te houden. Als de plant te veel bladeren heeft, kan het nuttig zijn om ze af en toe af te knippen om de groei te stimuleren.
Salie is het meest geschikt voor het planten in het voorjaar of de zomer. Zorg er echter voor dat het niet te warm is, anders kan de salie snel uitdrogen. Plant salie op een plek waar het veel zon krijgt, maar voorkom dat de grond te droog wordt.
Salie wordt veel gebruikt in kookgerechten, omdat het een frisse, kruidige smaak geeft. Het wordt ook gebruikt in kruidenmengsels en kruidenboter. Salie is ook een geweldige toevoeging aan soepen, sauzen en salades. Het kan ook worden gebruikt als kruidenthee, kruidenolie en kruidenwijn.