Salvia verticillata

1 product

Salvia verticillata 'Purple Rain' - Kranssalie
actie
Salvia verticillata 'Purple Rain' - Kranssalie Kranssalie 'Purple Rain'
Niet op voorraad 3.99
Bekijk product

Wat zijn de kenmerken van de Salvia verticillata?

De Salvia verticillata oftewel kranssalie, behoort tot één van de meest populaire tuinplanten. Dit is niet zo verwonderlijk. Met talrijke bloemetjes die tijdens de bloeiperiode over bijna de gehele stengel groeien, heeft u een erg fleurige plant in de tuin staan. Er bestaan van de Salvia verticillata verschillende soorten, zodat u ook nog een keuze heeft uit verschillende kleuren. De meest voorkomende kleur is paars. Kies hiervoor de zeer veel gevraagde Salvia verticillata ´Purple Rain´. Deze soort is zeer bloei rijk en heeft naast mooie paarse bloemen ook prachtige donkergroene en zacht behaarde bladeren.

read-more-splitter

Waar op letten bij een Salvia verticillata kopen?

Door een Salvia verticillata te kopen, haalt u een erg gemakkelijk plant in huis. De plant is goed onderhoudsvrij, maar er zijn wel enkele zaken waar u rekening mee moet houden, zoals de plek waar u de plant plaatst. De plek is namelijk een voorwaarde voor de plant om het goed te doen en om een koude winter te overleven. In principe kan de Salvia verticillata in diverse bodems worden geplaatst. Wel is een plekje in de volle zon aan te raden, hier voelt de plant zich het beste bij. Eventueel kan het ook halfschaduw, zodat de plant toch enkele uren per dag zonlicht krijgt. U doet er goed aan om de uitgebloeide takken te snoeien zodra ze beginnen te verkleuren. Hiermee kunt u de bloei van de Salvia verticillata verlengen. De plant bloeit tijdens de zomermaanden juli tot september.

Een Salvia verticillata bestellen bij Het Groene Paradijs

Met de Salvia verticillata heeft u niet alleen een hele mooie vaste plant in de tuin, maar ook een plant die nauwelijks onderhoud vraagt. U kunt een Salvia verticillata bestellen bij Het Groene Paradijs. Dit kan heel gemakkelijk online in onze webshop. Wij hebben overigens vele soorten van de Salvia in ons assortiment en misschien wilt ook meststoffen mee bestellen? Wij verzorgen altijd een nette levering en bovendien geven wij voor al onze planten een groeigarantie af.