Steenbreek

5 producten

Saxifraga urbium 'Variegata' - Schildersverdriet
actie
Saxifraga urbium 'Variegata' - Schildersverdriet Schildersverdriet of Steenbreek
3.55 3.99
Bekijk product
Saxifraga urbium - Schildersverdriet
actie
Saxifraga urbium - Schildersverdriet Schildersverdriet of Steenbreek
3.55 3.99
Bekijk product
Saxifraga arendsii 'Pixie White' - Steenbreek
actie
Saxifraga arendsii 'Pixie White' - Steenbreek Steenbreek Pixie White
4.99 5.99
Bekijk product
Saxifraga 'Pixie Pink' - Steenbreek
actie
Saxifraga 'Pixie Pink' - Steenbreek Steenbreek Pixie Pink
4.99 5.99
Bekijk product
Saxifraga 'Limerock' - Steenbreek
actie
Saxifraga 'Limerock' - Steenbreek Steenbreek 'Limerock'
4.99 5.99
Bekijk product

De Steenbreek is een goede bodembedekker

Het plantengeslacht Steenbreek wordt ook wel eens met de botanische naam aangeduid: Saxifraga. Dit is dan ook de exacte betekenis van de naam Steenbreek. Het woord steen zit hier in verwerkt en verwijst naar de gemakkelijke groei van de planten uit dit geslacht in bijvoorbeeld rotstuinen. Van oorsprong komt de Steenbreek uit de bergen en is betreffende het klimaat wel wat uitdagingen gewend. De plant verdraagt temperaturen tot wel -25° Celsius en is dus zeer goed winterhard. Ook als u muren of bestratingen wilt opvullen met wat groen of kleur, dan is de Steenbreek een prima keuze. Tijdens de winter blijft de plant groen, dus ook dan heeft u hier nog veel plezier aan.

read-more-splitter

Een Steenbreek kopen met leuke bloemen

De bloemen die aan de Steenbreek groeien, zijn bij de meeste soorten komvormig. Alleen de bloeitijd is niet zo lang. U geniet alleen in de maanden april en mei van bloemen, maar daarentegen heeft u wel het gehele jaar door een groen blijvende plant. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat de Steenbreek het liefste op een licht vochtige plek staat. Het beste zorgt u ervoor dat de plant half of geheel in de schaduw staat. De hoogte van de Steenbreek kan per soort verschillen, maar de meeste soorten blijven laag tot maximaal 20 of 30 centimeter. Hierdoor is de Steenbreek een erg mooie bodembedekker.

Een Steenbreek bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een Steenbreek bestellen? Doe dit dan op de tegenwoordig meeste gemakkelijke wijze, door online uw Steenbreek te bestellen bij Het Groene Paradijs. Wij zijn experts in de online verkoop van planten en struiken en hebben ook de Steenbreek in ons assortiment. U kunt kiezen uit diverse soorten, zodat u altijd een Steenbreek zult vinden die goed in uw tuin past. U hoeft na bestelling alleen maar af te wachten totdat uw bestelling bij u thuis wordt afgeleverd.