50 x Taxus baccata - Taxushaag 100-125cm

Op voorraad

50 stuks Taxus Haagplanten met Kluit

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van 50 x Taxus baccata - Taxushaag 100-125cm

Taxus baccata met kluit ofwel 16,67 strekkende meter Taxushaag met hoogte 100-125cm. Voor het beste resultaat plant u 3 stuks per strekkende meter. Dit product bestaat uit 50 bossige Taxus baccata haagplanten met stevige kluit.

Taxus baccata ofwel Taxushaag is de bekendste soort binnen de Taxus familie. Deze soort is populair vanwege zijn sierlijke, naalvormige blad en zijn luxe uitstraling. Bovendien is dit een zeer sterke haagplant die alle weersomstandigheden goed verdraagd en op alle standplaatsen in uw tuin goed tot zijn recht komt. De Taxus baccata is het hele jaar prachtig groen en vormt zodoende ook in de winter in prachtige afscheiding in uw tuin. Wij adviseren om de Taxushaag in de periode van eind oktober tot en met begin maart te planten, omdat u dan veel voordeliger uit bent vergeleken met de periode hierna. Dit omdat Taxus baccata in pot een stuk duurder is in aanschaf dan de Taxus baccata als kluit.

In de herfst krijgt de Taxus baccata rode besjes. De Taxushaag is zeer sterk en goed winterhard, het enige waar hij een hekel aan heeft is natte voeten. Hierin kunnen de wortels gaan rotten en kan de Taxushaag afsterven. Goed gedraineerde grond, het liefst kalkhoudend, is daarom belangrijk.

Snoei wordt zeer goed verdragen, indien noodzakelijk kunt u hem tot op het oude hout terugsnoeien. Het is de enige conifeer die vanuit het oude hout weer uitgroeit. Voor een mooie strakke Taxushaag adviseren wij tweemaal te snoeien. In april, na de vorstperiode, en eind september zodat de Taxushaag weer mooi strak het najaar en de winter ingaat. De Taxushaag is een langzaam groeiende haagplant. Doordat Taxushagen langzaam groeien heeft u minder snoeiwerk.

Wij geven als aanplant advies om de Taxushaag aan te planten met nieuwe tuingrond met een geul van 35x35cm. Dat zal er voor zorgen dat de Taxushaag het eerste jaar voldoende voeding krijgt. Als de Taxushaag is aangeplant dient u de haag direct water te geven, maar niet drijfnat i.v.m wortelrot.

Voor het aanplanten adviseren wij het gebruik van turf. Dit kunt u tijdens het planten door de grond mengen of na de aanplant een laag rond/onder de plant strooien. Dit verbetert de bodemstructuur, maakt de bodem zuurder en zorgt ervoor dat de bodem meer vocht vasthoudt. Hierdoor zal deze plant het helemaal naar zijn zin hebben in uw tuin!

 

Wilt u 50 x Taxus baccata ofwel Taxushaag 100-125cm kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Taxushaag bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over 50 x Taxus baccata - Taxushaag 100-125cm

Hoogte bij levering 125cm
Hoogte volwassen plant 200cm
Bloeikleur Groen
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies oktober t/m maart
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
5 / 5 2 review(s)
 • 07-11-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Aanrader, waar voor je geld!
 • 18-10-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Tevreden over de servis.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99