Thuja orientalis 'Aurea Nana' - Levensboom

Op voorraad

Levensboom

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Thuja orientalis 'Aurea Nana' - Levensboom

De Thuja orientalis 'Aurea Nana' ofwel Levensboom is een kleine, compacte cultivar van de Oosterse levensboom, die bekend staat om zijn goudgele bladeren. Deze cultivar is ideaal voor het gebruik als haag, solitair of als borderbeplanting. De plant kan een hoogte van ongeveer 1,5 meter bereiken, met een vergelijkbare breedte. De Thuja orientalis 'Aurea Nana' heeft een goede winterhardheid. De plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende, vochthoudende bodem in volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge perioden, vooral tijdens de eerste paar maanden na het planten. Het is ook aan te bevelen om de plant eenmaal per jaar te bemesten met organische meststof.

Als het gaat om snoei, is de Thuja orientalis 'Aurea Nana' ofwel Levensboom gemakkelijk te onderhouden met een jaarlijkse snoeibeurt. De plant kan in de lente of zomer worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en ongewenste takken te verwijderen. Gebruik hiervoor scherpe snoeischaar of takkenknipper om een nette, geometrische vorm te behouden. Het is ook aan te bevelen om oude of dode takken regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

 

Wilt u Thuja orientalis 'Aurea Nana' ofwel Levensboom kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Haagconifeer bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Thuja orientalis 'Aurea Nana' - Levensboom

Hoogte bij levering 30-40cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Geel
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99