Thymus citriodorus 'Silver Queen' - Citroentijm

Op voorraad

Citroentijm

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Thymus citriodorus 'Silver Queen' - Citroentijm

Thymus citriodorus 'Silver Queen' ofwel Citroentijm wordt over de hele wereld gekweekt omdat het zo'n veelzijdige plant is, niet alleen het blad is aantrekkelijk, de bloemen zijn langdurig aanwezig en erg mooi. Daarnaast is Citroentijm droogtetolerant en een algeheel onderhoudsvriendelijke plant. Bovendien is het een van de meest bruikbare kruiden voor in de keuken.

Thymus 'Silver Queen' bereikt een hoogte van 25-30cm en met zijn kleine grijs-wit bonte bladeren en lichtlila bloemen is dit een bonte versie van Citroentijm en heeft als zodanig ook een citroenachtige geur aan zijn bladeren. Hij is geschikt voor aanplant in de rotstuin, kruidentuin of aan de voorkant van een border en is ook een zeer goede kuipplant. Thymus 'Silver Queen' houdt van een goed doorlatende lichte grond en mag niet te rijk zijn aan voedingsstoffen, dit stimuleert de plant alleen maar om 'langbenig' te worden en zijn compacte vorm te verliezen, zorg er ook voor dat de plant na de bloei wordt ingekort om de vorm te behouden. Omdat het een inwoner van de Middellandse Zee is, heeft het een plek in de volle zon nodig.

Tijm 'Silver Queen' is een bonte vorm van citroentijm en is een uitstekend kruid voor het op smaak brengen van vullingen en stoofschotels, en is ideaal om toe te voegen aan een bouquet-garni. Ook taarten krijgen een extra lift wanneer dit aromatische kruid wordt toegevoegd. Het wordt ook al eeuwenlang medicinaal gebruikt en de etherische oliën zijn gebruikt om pijntjes en kwalen en verstuikingen te behandelen.

Wilt u Thymus citriodorus 'Silver Queen' ofwel Citroentijm kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Citroentijm bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Kruidenplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Thymus citriodorus 'Silver Queen' - Citroentijm

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 30cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen, Wit
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 4
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 2 review(s)
 • 25-12-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prachtige plantjes,
 • 04-11-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Het is nu november dus ik kan er niet veel over zeggen . De ontvangen plantjes zijn goed geworteld en zien er stevig en gezond uit.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99