Tiarella cordifolia - Schuimbloem

Op voorraad

Schuimbloem of Perzische Muts

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Tiarella cordifolia - Schuimbloem

Tiarella cordifolia ofwel Schuimbloem is een half groenblijvende tuinplant. De eivormige bladeren zijn in de zomer lichtgroen en verkleuren al voor de herfst mooi rood. In de winter valt het blad gedeeltelijk af en gedeeltelijk blijft oranjerood blad aan de Tiarella cordifolia - Schuimbloem zitten. Deze oorspronkelijke bosplant is een uitstekende bodembedekker, die het ook goed doet onder bomen of struiken. Onkruid zal geen kans krijgen. De Tiarella cordifolia breidt zich met zijn worteluitlopers zelf uit tot een dicht tapijt.

 

Een humusrijke goed doorlaatbare iets vochtige bodem is het meest geschikt. Laat de planten niet uitdrogen! De Tiarella cordata - Schuimbloem bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 20 cm hoog en staat bij voorkeur in de halfschaduw - schaduw.

 

Wilt u Tiarella cordifolia ofwel Schuimbloem kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Schuimbloem bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Tiarella cordifolia - Schuimbloem

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 5
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99