Mos

2 producten

Sagina subulata - Vetmuur of Mos
actie
Sagina subulata - Vetmuur of Mos Priemvetmuur of Mos
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur
actie
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur Priemvetmuur of Mos

De diversiteit van mos

Mos is divers en voelt zacht aan. Het ziet er uit als een kussen. Mos groeit laag op de grond en groeit snel. Het zorgt voor een bedekking van de grond. Het verspreid zich vooral horizontaal maar het kan ook een groeien in de hoogte. Er bestaan soorten die alleen groen zijn en er bestaan soorten die vooral groeien. Het profiteert van ruimte die er is in uw tuin. Het groeit als eerste, eerder dan siergrassen of tuinplanten. Het groeit het beste op een vochtige grond en met lage temperaturen.

Mos kent voordelen

Uit verschillende onderzoeken blijkt hoe belangrijk mos is. Het is nodig in welke omgeving dan ook. Het zorgt voor een aangename, warme sfeer en men ervaart het vaak als rustgevend. Ze zorgen ook voor onze ecosystemen. Er wordt zuurstof geproduceerd, bieden insecten de ruimte om te leveren, beschermt tegen erosie en zorgen voor een microklimaat waar ontkiemen kan ontstaat voor zaden en vruchten. Het is ook een veelgebruikt materiaal voor dingen die wij dagelijks gebruiken, denk aan bloemsierkunst, matrasvulling en vloerbedekking.

Gebruikt als decoratie

Mos wordt steeds populairder in huis maar ook in de tuin. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt als groen dak. Het is kostenbesparend omdat het zorgt voor goede isolatie, het ziet er mooi uit, het zorgt voor een zuiverende verwerking van water en uw dak gaat langer mee. Ook wordt het in huis of op kantoren gebruikt om een moswand te creëren. Dit vergroot de leefbaarheid en de sfeer.

Veel mensen willen het bestrijden maar wij zien hier de toegevoegde waarde in omdat het vele voordelen kent. Vaak worden alleen de nadelen van mos belicht. U kunt bij ons mos kopen door mos te bestellen op onze website. Wij bieden u de kwaliteit waar u naar op zoek bent.