Groenblijvende Grassen

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Groenblijvende grassen in de spotlight

Gras bestaat niet alleen uit groene sprieten, groenblijvende grassen mogen wel wat meer op de voorgrond staan. Er zijn honderden verschillende grassen die uw tuin mooier maken maar ze kunnen ook dienen als bodembedekker. Het is onderhoudsvriendelijk, het enige wat u hoeft te doen is af en toe water geven. U kunt er het hele jaar van genieten.

Verschillende soorten groenblijvende grassen

U moet rekening houden met de plaats waar u de grassen wilt. Dit heeft te maken met de zon en de schaduw. Er bestaan ondergrondse uitlopers. Deze verspreiden zich en vullen snel een grote ruimte. Echter groeien de groenblijvende grassen snel en u wilt niet dat uw tuin wordt overgenomen, het is dus belangrijk dat u de keuzes goed afweegt. Daarnaast bestaan er polvormige grassen. Deze breiden langzaam uit en groeien in polletjes. Wilt u echt genieten van het groene gras dan kunt u dorre bladeren verwijderen of u kunt een stuk van de hoogte afknippen.

Verjonging

Het is belangrijk dat uw gras er mooi uit blijft zien. Dat kan door tussen de 3 en 4 jaar uw gras te vernieuwen, anders sterft het van binnenuit. De jonge scheuten steekt u los van de kluit en deze kunt u dan opnieuw planten. Toch zijn ze duurzaam en vormen ze mooie silhouetten. U kunt de grassen het beste eind februari snoeien zo worden de bladeren beschermt tegen de vorst. Als u de siergrassen snoeit, groeit het daarna sneller terug. Het is belangrijk om u te laten adviseren. We hebben het makkelijk voor u gemaakt door de verschillende opties op onze website uit te lichten, zodat u de groenblijvende grassen makkelijk kunt kopen. Daarnaast geven we een groeigarantie. De beste groenblijvende grassen kunt u bestellen online via onze website. Aan de hand van de verkochte aantallen tuinplanten van de afgelopen jaren, blijkt dat er 3 soorten groenblijvende siergrassen het populairste zijn. Dat zijn de Japanse Zegge, Zwenkgras en Leliegras. Dit betreffen laagblijvende siergrassen die veel in groepen worden toegepast.