Herfstaster

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-17 van 17

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-17 van 17

Van hoog naar laag sorteren

De Herfstaster is uw trouwe vriend

De herfstaster is trouwe verschijning onder de vaste planten. De bloemen komt elk jaar weer terug. Het zijn late bloeiers en of u nu op uw balkon of terras wilt zitten, genieten van deze kleurige bloem kan altijd. Naast dat ze in de schaduw of de zon kunnen staan kunnen deze planten ook in een mand of pot staan.

De herfstaster in de top 10 van vlinderplanten

Dankzij de late bloei is deze plant erg geliefd bij bijen en vlinders. Normaal gesproken zijn de maanden mei en juli echte vlinder maanden. Toch zijn er in september en oktober nog veel vlinders actief, sommige zelfs nog in de nazomer. Doordat de asters nog kleurrijk zijn in de nazomer, blijven deze aantrekkelijk voor vlinders. Er zijn immers weinig andere tuinplanten te vinden die dan kleurrijk zijn. Grote kans dat je vlinders ziet snoepen van de nectar van een aster.

De verzorging

Er bestaan meer dan 600 verschillende soorten asters. Een andere naam voor de herfstaster is ‘snowsprite’. Deze heet zo omdat de plant bloeit met helder witte, halfgevulde bloemen aan hoge stelen. De bloemhoofdjes zijn klein en bestaan uit twee onderdelen. De schijf bestaat uit buisbloemen. Deze zijn geel tot geelbruin. Aan de buisbloemen zitten lintbloempjes die verschillende kleuren hebben. De plant kan tussen de 20 en de 45 centimeter hoog worden. U kunt de asters het beste planten in het voorjaar. De aster houdt van een voedzame, losse grond. Het enigste wat u bij deze plant hoeft te doen is de dode stengels afknippen in het voorjaar. Dit is de ideale plant voor de makkelijke tuinier. De herfstaster bestellen is eenvoudig, u kunt vele soorten asters bij ons vinden. U kunt de herfstaster online kopen en de planten worden bij u thuis bezorgd. Waar wacht u nog op?