Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm

Op voorraad

Grote Maagdenpalm

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm

Vinca major Variegata ofwel Bonte Maagdenpalm is een uitstekende wintergroene bodembedekker met grote groene bladeren met een gele rand. Bonte Maagdenpalm is een bodembedekker die het onkruid goed kan onderdrukken, omdat de Vinca major Variegata zich met ondergrondse uitlopers verspreidt. Vinca major Variegata bloeit zeer vroeg in het voorjaar met blauwe bloemen. Vinca major Variegata is geschikt voor iedere stanplaats en groeit zelfs in de schaduw, een zeer sterke bodembedekker. Deze bonte variant van de Maagdenpalm verlangt iets maar zonlicht om zijn bonte blad mooi op kleur te houden. Snoeien is bij de Vinca soorten meestal niet nodig, mocht snoei toch nodig zijn dan wordt dit goed verdragen. Door te snoeien zal de Vinca beter gaan vertakken.

 

Wat voor plant is de Vinca major Variegata?

De Vinca major Variegata, ook wel de Grote of Bonte Maagdenpalm genoemd, valt op door het bonte blad. Het blad Heeft een donkergroene kleur, maar de randen zijn lichtgroen tot geel van kleur. Dit bonte blad is prachtig om te zien en is ook zeker voor uw tuin een goede aanvulling. Tijdens het vroege voorjaar in april begint de bloeitijd en dit gaat door tot in de maand mei. Er ontstaan dan mooie blauwe vijfbladige bloemen. De bloeitijd is niet bijster lang en de bloemen zijn fragiel, maar de rest van het jaar geniet u wel van het prachtige blad van deze wintergroene plant. 

 

Waarom een Vinca major Variegata kopen?

Een Vinca major Variegata kopen is zeker de moeite waard als u op zoek bent naar een bodembedekker. De plant wordt namelijk maximaal 30 centimeter en kan kale plekken in de tuin goed opvullen. Het prachtige bonte blad zal voor een mooie uitstraling zorgen en de blauwe bloemen in het vroege voorjaar geven aan dat de lente echt is begonnen. Het plantje heeft een beetje zon nodig om het blad bont te houden, maar de volle zon is teveel. Halfschaduw is dan ook de beste plek voor de Vinca major Variegata. Ook in de schaduw doet de plant het goed, maar het blad zal dan wat meer groen kleuren. 

 

Een Vinca major Variegata bestellen bij Het Groene Paradijs

Ook u kunt een prachtig aanblik in de tuin creëren met de Bonte Maagdenpalm. Hiervoor kunt u de Vinca major Variegata bestellen bij Het Groene Paradijs. In ons assortiment vindt u verschillende soorten Maagdenpalmen, maar ook vele andere planten, struiken en siergrassen. Alles wat u zoekt voor uw tuin is te vinden in onze webshop. Online bestellen van planten kan tegenwoordig prima, mede ook doordat wij een groeigarantie afgeven op al onze planten. Zo loopt u geen risico en heeft u altijd prachtige planten in de tuin die wij netjes verpakt bij u afleveren.

Wilt u Vinca major Variegata - Bonte Maagdenpalm kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Maagdenpalm bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

 

Meer informatie over Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm

Hoogte bij levering 5-20cm
Hoogte volwassen plant 30cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Blauw
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 8
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.6 / 5 10 review(s)
 • 26-04-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima product
 • 17-04-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goed verpakt, mooie planten voor in de tuin, zeker voor herhaling vatbaar.
 • 20-11-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten
 • 22-09-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Plantjes waren verpakt in stro ek zagen er erg goed uit. Niet verpieterd oid. Ik heb ze meteen in de tuin gezet ( moment vd foto’s) en ze groeien inmiddels als kool. Erg blij mee.
 • 26-07-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ziet er goed uit, en netjes met stro in dozen verpakt.
 • 17-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  misschien heb ik wel een soort vinca major gekegen, maar dat leuke blaadje met het witte randje zat niet in het pakket
 • 08-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima planten
 • 02-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Geen opmerking.
 • 16-07-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Helemaal goed.
 • 20-11-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Binnen 3 werkdagen mijn 150 maagdenpalm in huis, erg happy
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99