Wisteria floribunda 'Rosea' - Japanse Blauwe Regen

Op voorraad

Japanse Blauwe Regen

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Wisteria floribunda 'Rosea' - Japanse Blauwe Regen

Wisteria floribunda Rosea ofwel Japanse Blauwe Regen is een uitbundig bloeiende slingerplant die wordt toegepast op pergola´s en tegen muren. Van nature groeit Japanse Blauwe Regen in bossen tegen bomen op. Hij wortelt in de door afgevallen bladeren humusrijke bodem en klimt zo snel mogelijk naar het licht in de top van de boom. Voor een optimale ontwikkeling dient deze situatie zo goed mogelijk nagebootst te worden. Wortels van de Wisteria floribunda Rosea dienen in de schaduw in een humusrijke bodem te staan en de Japanse Blauwe Regen moet naar de zon kunnen klimmen. Hierbij is een goede ondersteuning nodig, omdat Wisteria floribunda Rosea grote groeikracht bezit.

 

Bij een Wisteria floribunda Rosea is onderhoud belangrijk. Dat betekent minimaal twee keer per jaar een Wisteria floribunda Rosea snoeien en bemesten. Bij gebrek aan onderhoud gaat hij woekeren. Snoeien is voor de mooiste bloei belangrijk. Het is verstandig een stelsel te bouwen waarlangs de deze klimplant zich ontwikkelt. Bevestig deze takken aan de gevel of onderaan de pergola. De zijtakken worden gesnoeid tot op twee tot drie ogen waardoor stompjes van ongeveer tien centimeter overblijven. Deze snoei vindt plaats in het voorjaar zodra de knoppen wat dikker worden. Daarna worden lange scheuten gevormd die in de zomer nogmaals worden verwijderd weer tot op twee tot drie ogen. Verwijder scheuten die uit de basis komen, zij zijn waarschijnlijk wild.

 

Wilt u Wisteria floribunda Rosea ofwel Japanse Blauwe Regen kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Blauwe Regen bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Klimplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Wisteria floribunda 'Rosea' - Japanse Blauwe Regen

Hoogte bij levering 40-80cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.5 / 5 2 review(s)
 • 24-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De plant was goed verpakt.
 • 21-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Top en snel bezorgd
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99