Zonneroosje

7 producten

Helianthemum 'Lawrenson's Pink' - Zonneroosje
actie
Helianthemum 'Lawrenson's Pink' - Zonneroosje Zonneroosje 'Lawrenson's Pink'
Helianthemum 'Cerise Queen' - Zonneroosje
actie
Helianthemum 'Cerise Queen' - Zonneroosje Zonneroosje 'Cerise Queen'
Helianthemum 'Wisley Primrose' - Zonneroosje
actie
Helianthemum 'Wisley Primrose' - Zonneroosje Zonneroosje 'Wisley Primrose'
Helianthemum 'Amabile Plenum' - Zonneroosje
actie
Helianthemum 'Amabile Plenum' - Zonneroosje Zonneroosje 'Amabile Plenum'
Helianthemum 'The Bride' - Zonneroosje
actie
Helianthemum 'The Bride' - Zonneroosje Zonneroosje 'The Bride'
Helianthemum 'Golden Queen'
actie
Helianthemum 'Golden Queen' Zonneroosje 'Golden Queen'
Helianthemum 'Ben Hope'
actie
Helianthemum 'Ben Hope' Zonnekruid

Een liefelijk Zonneroosje in uw tuin

Een zonneroosje in uw tuin ziet er door de leuke heldere bloemen altijd vrolijk uit. Het Zonneroosje wordt ook wel eens met de botanische naam Helianthemum aangesproken. Het is een geslacht dat uit meer dan 100 verschillende soorten bestaat en voornamelijk struiken en kruidachtige planten zijn. Van alle soorten zijn er twee soorten die van nature in Nederland en België voorkomen, namelijk het Geel Zonneroosje en Wit Zonneroosje. Uiteraard verwijst dit naar de kleur van de bloemen. Er kunnen diverse bloeiwijzen voorkomen bij het Zonneroosje. De meeste bloemen bestaan uit vijf kelkbladen en vijf kroonbladen in het wit, geel, roze of oranje.

Van een Zonneroosje kopen krijgt u geen spijt

Het zonneroosje in uw tuin zorgt zeker voor het nodige plezier. Een voordeel is dat het Zonneroosje, afhankelijk van de soort, op verschillende plekken geplaatst kan worden. Er zijn soorten die u het beste als een mooie borderrand kunt planten, maar ook soorten die prima passen in een rotstuin. Vrijwel alle soorten Zonneroosjes zijn lage bloeiers tot maximaal 20 centimeter. Het zijn dus goede bodembedekkers. Over het algemeen is het Zonneroosje goed winterhard, maar niet altijd groenblijvend tijdens de winter. De soorten die minder goed winterhard zijn, kunt u het gemakkelijkste beschermen, door ze tijdens de winterperiode af te dekken.

Een Zonneroosje bestellen bij Het Groene Paradijs

Voor een Zonneroosje in uw tuin hoeft u niet meer fysiek de deur uit. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent of geen zin hebt in overvolle tuincentra. Een Zonneroosje bestellen kan ook heel ontspannend zijn in de omgeving van uw eigen huis. Dit kan namelijk in de webshop van Het Groene Warenhuis. Bij ons kiest u in alle gemak de soort uit die u wenst en wij zorgen na bestelling voor een snelle levering bij u thuis.