Campanula cochleariifolia 'Blue Baby'

Op voorraad

Dwergklokje Klokjesbloem

Rating on Trustpilot

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

Campanula cochleariifolia 'Blue Baby' ofwel Klokjesbloem is laagblijvende vaste plant in de grote Campanula familie. Campanula cochleariifolia 'Blue Baby' bloeit met mooie licht blauwe bloemetjes in de maanden juni tot en met augustus. U kunt deze Klokjesbloem het hele jaar aanplanten in uw tuin, behalve als de grond bevroren is. De plantafstand bedraagt 12 stuks per vierkante meter en Campanula cochleariifolia 'Blue Baby' is goed winterhard. Campanula cochleariifolia 'Blue Baby' wordt 10cm en is niet wintergroen en onderhoudsvriendelijk.

 

Kies voor babyblauw in de tuin met de Campanula cochleariifolia Blue Baby

 

De benaming voor de Campanula cochleariifolia Blue Baby is niet geheel toevallig gekozen. Dit heeft alles te maken met de kleur van de bloemen tijdens de bloeiperiode. Blauwe bloemen vindt in verschillende plantenfamilies en zeker ook bij de Campanula. Maar bij de Campanula cochleariifolia Blue Baby groeien prachtige lichtblauwe bloemetjes. Deze kleur wordt in de volksmond ook welk eens babyblauw genoemd. Het is een soort van pastelblauw en zal prachtig staan in uw tuin. De lichtblauwe bloemen groeien in een klokmodel met fijn en dun groen blad. Het plantje oogt wat fragiel, maar is zeker erg sterk.

 

Wilt u een Campanula cochleariifolia Blue Baby kopen?

 

U heeft door een Campanula cochleariifolia Blue Baby te kopen niet alleen hele mooie lichtblauwe bloemen in de tuin, het plantje is ook erg gemakkelijk in onderhoud. De bloeiperiode loopt vanaf juni tot augustus, de hele zomer door heeft u de prachtige babyblauwe bloemen in uw tuin. Met een gemiddelde hoogte van 10 centimeter, is de Campanula cochleariifolia de ideale bodembedekker. Onderhoud heeft u nagenoeg niet, als u maar let op de standplaats. De Campanula cochleariifolia Blue Baby heeft het liefste een zonnige plek of eventueel halfschaduw. Hoewel het plantje niet wintergroen is, is deze wel winterhard en groeit er in de lente weer nieuw en vers blad. 

 

Een Campanula cochleariifolia Blue Baby bestellen bij Het Groene Pardijs

 

Een Campanula cochleariffolia Blue Baby bestellen zal misschien niet overal gaan. Maar dit is wel mogelijk in de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben een uitgebreid aanbod van planten, struiken en siergrassen en ook verschillende soorten van de Campanula. Wij stellen hoge eisen aan onze producten en geven daarom ook een groeigarantie af voor iedere plant die u bij ons bestelt. Zo weet u zeker dat uw planten het goed doen en loopt u geen enkel risico. Wilt u meer weten over de Campanula cockleariifolia Blue Baby of heeft u verzorgingsadvies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

Meer informatie

Hoogte bij levering 5-10cm
Hoogte volwassen plant 10cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Blauw
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 6
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 24-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Plantje is nog klein, dus de bloemen zijn een verrassing volgend jaar.

Anderen bestellen ook

 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25