Hydrangea macrophylla Magical Revolution Blauw - Boerenhortensia

Niet op voorraad

Magical Hortensia

Rating on Trustpilot

Omschrijving van Hydrangea macrophylla Magical Revolution Blauw - Boerenhortensia

Deze tuinhortensia is met recht een revolutie op hortensia gebied te noemen. Waarom? De opbouw van Hydrangea Magical Revolution is stevig en compact. Voel de bloemen maar eens! Bovendien blinkt deze topper uit in zijn houdbaarheid. Net als de andere soorten binnen de Magical-serie, heeft de Revolution van kleur veranderende bloemen. U koopt de Magical Hortensia met roze of blauwe bollen, en binnen een aantal maanden kleuren de bloemen door naar een prachtig dieprode kleur. Met de juiste verzorging geniet u tot diep in het najaar van deze bloeirijke Magical Hortensia. Die wil iedereen toch in de tuin hebben!

 

Een veel voorkomende vraag bij hortensia’s is: Hoe houd ik de bloemen mooi blauw?

Dit heeft te maken met de zuurgraad van de grond en de hoeveelheid opneembaar aluminium en ijzer in de grond. Bij een hogere zuurgraad (kalkrijke grond) verkleurt de hortensia vaak naar roze en bij een lagere zuurgraad (zure grond, meer ijzer/aluminium in de grond) blijft de hortensia blauw. Om jouw hortensia’s blauw te houden, strooi je in augustus aluminiumsulfaat, kali-aluin of koop kant-en-klare hortensia blauwmaker. Strooi 20-40 gram rondom de plant en hark het goed door de grond. Aluminiumsulfaat of kali-aluin kun je eventueel ook oplossen in handwarm water en rondom de plant gieten. Voorkom dat het aluin het blad raakt. Herhaal deze dosering in het voorjaar. Tuinier je op kalkhoudende grond? Strooi dan elk jaar tuinturf of zure potgrond rondom de plant.

 

Wilt u Hydrangea Magical Revolution ofwel Boerenhortensia kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Boerenhortensia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Hortensia's. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hydrangea macrophylla Magical Revolution Blauw - Boerenhortensia

Hoogte bij levering 20-60cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Groen, Blauw
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Na de bloei terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
3.3 / 5 1 review(s)
 • 27-07-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Hortensia was the only plant that reached me alive and green. And it had one robust pink flower. The leaves eaves could be prettier but so far it survives and starts growing some new tiny leaves.
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Blauwmaker Hortensia's - Aluin 750 g DCM Blauwmaker Hortensia's - Aluin 750 g
  15.49
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99