Paeonia 'Sarah Bernhardt' - Pioenroos

Op voorraad

Pioenroos Sarah Bernhardt

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Paeonia 'Sarah Bernhardt' - Pioenroos

Paeonia 'Sarah Bernhardt' staat ook wel beter bekend als de Pioenroos. Van eind mei en juni in de bloeoiperiode bloeien er prachtige gevulde zachtroze bloemen in deze plant. De beste tijd om aan te planten is in september, oktober en november.De Paeonia 'Sarah Bernhardt' staat het liefst op een zonnige, na een paar uur zon is halfschaduw ook een prima plek. De Paeonia 'Sarah Bernhardt' is gevoelig voor wortelrot wanneer u deze plant op een te natte plek in uw tuin. Wanneer u een natte tuin heeft adviseren wij deze Pioenroos te planten daar waar de grond plaatselijk wat verhoogd is voor een betere ontwatering. Vermijd het te dicht planten op andere struiken of bomen zodat de Pioenroos zijn voedingsstoffen en water niet hoeft te delen. Plant de Paeonia 'Sarah Bernhardt' ook nooit op een plek waar al eerder pioenen hebben gestaan, ze scheiden namelijk stoffen uit die een nieuwe plant alleen maar weg zal doen groeien. Door dit niet te doen wordt de kans op schimmelziektes wordt ook verkleind.

 

Vooral in het eerste jaar kan de Paeonia 'Sarah Bernhardt' hard groeien. Plant er daarom niet meer dan 3 per vierkante meter. Deze Pioenroos kan in principe in alle grondsoorten geplaatst worden. De maatstaaf is; hoe zwaarder de grondslag, des te langer het duurt voor de eerste bloemen zich tonen. Dit is echter helemaal geen nadeel, een kleigrond is bijvoorbeeld ideaal voor de Pioenroos. Pioenrozen worden tot wel 50 jaar oud! Het beste kunt u de Paeonia 'Sarah Bernhardt' aanschaffen als 'kale plant' in het september of oktober. Koopt u deze in het voorjaar, dan heeft de plant wat vitaliteit en groei in de winter ingeleverd waardoor hij moeilijker aan zal slaan en de bloei langer op zich laat wachten. Houdt er rekening mee dat als u de Paeonia 'Sarah Bernhardt' in een pot koopt, de eerste bloemen zich pas kunnen vertonen na 2/3 jaar.

 

Qua onderhoud kunt u in het najaar de oude stengels wegsnijden. Om grauwe schimmel tegen te gaan is het belangrijk de Pioenroos in het vroege voorjaar te behandelen met een schimmelbestrijdingsmiddel. Tijdig opbinden en jaarlijks bemesten van de plant is belangrijk.

 

Wilt u Paeonia 'Sarah Bernhardt' ofwel Pioenroos kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Pioenroos bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Rozen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Paeonia 'Sarah Bernhardt' - Pioenroos

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Wit, Roze
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 26-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima plant.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99