Pulmonaria rubra - Longkruid

Op voorraad

Longkruid rubra

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Pulmonaria rubra - Longkruid

Pulmonaria rubra ofwel Longkruid rubra is een van de meest gewaardeerde vaste planten van de lente, met zijn rode bloemen als een van de eerste lichtpuntjes in de tuin. Deze bladverliezende vaste plant, van het roodbloeiende Longkruid vormt een goed contrast en maakt het tot een gewilde vaste plant. Het wordt gebruikt in natuurlijke tuinen of meerjarige borders. In eerste instantie verschijnt de vers gevormde bloem in een aantrekkelijk, delicaat rood, dat zich al snel ontwikkelt tot een sterke tint rood.

 

De Pulmonaria rubra geeft de voorkeur aan semi-schaduwrijke tot schaduwrijke standplaatsen. Bijvoorbeeld aan de rand van hogere planten, waar het een goede blikvanger biedt. Voor een goede groei heeft Longkruid rubra constant een vochtige, humusrijke grond nodig die niet uitdroogt. Het is een kleurrijke, interessante bodembedekker, vooral wanneer het zijn plaats krijgt aan de rand van uw tuin.

 

Wilt u Pulmonaria rubra ofwel Longkruid kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Longkruid bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Pulmonaria rubra - Longkruid

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 30cm
Bloeiperiode Maart, April, Mei
Bloeikleur Rood
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 4
Snoeiadvies In het voorjaar het dode blad wegnemen
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99