Zegge (Carex)

25 producten

Carex conica Snowline - Zegge
actie
Carex conica Snowline - Zegge Zegge - Snowline

Carex planten in de tuin

De Carex is ook wel bekend onder de naam Zegge. De Carex is een subtropische plant die voornamelijk voorkomt in Centraal-Amerika, het Caribisch gebied en Mexico. De plant heeft lange, donkergroene bladeren met een vlezige structuur en een verfrissende geur. De bloemen zijn wit met een lichtroze tint en kunnen tot 50 cm lang worden. De Carex plant is relatief makkelijk te verzorgen en kan in de tuin geplant worden. Een goede plek is een zonnige plek met goede drainage. Verder is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven en eventueel te bemesten. Het is een bladverliezende plant, wat betekent dat het bladeren verliest in het winterseizoen. In de lente groeien nieuwe bladeren en begint de plant weer te bloeien. De bloemen hebben een zoete geur, zijn erg mooi en daarbij kunnen de bloemen tot twee maanden bloeien. Carex is ook een goede bron van voedsel voor vlinders, bijen en andere insecten.

Verschillende soorten Carex

Carex planten zijn zeer populaire siergrassen die een prachtige bijdrage leveren aan een mooi uiterlijk van elke tuin. Bij Het Groene Paradijs hebben we op dit moment veertien verschillende soorten Carex planten in het assortiment. Deze soorten zijn stuk voor stuk prachtig en hebben zo zijn eigen kenmerken. De meest voorkomende Carex is Carex comans 'Frosted Curls'. Dit is een kleine, golfvormige plant met smalle, grijsgroene bladeren die een mooie textuur aan je tuin geven. De carex comans 'Frosted Curls' is wintergroen, wat betekent dat de plant in de winter niet doodgaat. Andere populaire Carex-soorten zijn Carex buchananii, Carex morrowii, Carex oshimensis en Carex testacea. Ze zijn allemaal winterhard, hebben een mooie textuur en geven kleur aan je tuin.

Carex online bestellen bij Het Groene Paradijs

U bent op zoek naar een mooie soort gras voor in uw tuin? Een soort gras waarbij u erop kunt rekenen dat deze mooi past bij de andere onderdelen van uw tuin? Dan is de Carex echt een goede keuze. Dit is een soort gras die overal bij past en die ook zeer sterk is. Het is een grassoort die het hele jaar door zichzelf van zijn mooiste kant laat zien. Carex bestellen is heel eenvoudig in onze webshop. Als u bij ons een bestelling maakt, dan zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.

Kenmerken zegge

Latijnse naam Carex
Plantenfamilie Cyperaceae (Cypergrassenfamilie)
Grondsoort Veel soorten verdragen uiteenlopende grondsoorten, maar de voorkeur gaat uit naar vochtige, goed doorlatende grond.
Standplaats Volle zon tot diepe schaduw, afhankelijk van de soort.
Hoogte volgroeide plant Varieert sterk afhankelijk van de soort (meestal tussen 15 cm en 120 cm).
Breedte Verschillend per soort, maar veelal vormen ze dichte pollen.
Bloemkleur Groenachtige, bruine of soms rode bloeiwijzen, vaak onopvallend.
Bloeitijd Meestal in de lente tot zomer, afhankelijk van de soort.
Bladkleur Groen, blauwgroen, goudgeel, bont of roodachtig, afhankelijk van de variëteit.
Bladvorm Lineair, lintvormig, breed of smal, afhankelijk van de soort.
Bladgrootte Varieert afhankelijk van de soort.
Planttijd Voorjaar of herfst.
Waterbehoefte Veel soorten houden van vochtige grond, maar er zijn ook droogtetolerante varianten.
Windgevoeligheid Over het algemeen matig windbestendig.
Winterhardheid Over het algemeen goed winterhard.

Veelgestelde vragen over Zegge

Het is niet noodzakelijk om de Carex elk jaar te snoeien. In de winter zullen er wel bruine randen aan de plant ontstaan, deze verdwijnen alleen wanneer de plant gesnoeid wordt. De beste tijd om de Carex te snoeien is in het voorjaar, van maart tot mei. De reden dat het niet verstandig is om deze plant voor of in de winter te snoeien, is omdat de Carex dan erg gevoelig wordt voor vorst.
De Carex kan het beste in het late voorjaar tot het begin van de herfst geplant worden. Als u de Carex als bodembedekker wilt aanplanten, dan is het voldoende om 20 tot 25 centimeter afstand aan te houden.
De hoogte van Carex hangt af van de soort plant die u heeft. Er zijn soorten die niet hoger dan 20 centimeter groeien, maar ook soorten die een hoogte van 90 centimeter kunnen bereiken.
De Carex heeft geen specifieke waterbehoefte. Hij kan goed op vochtige plaatsen, bijvoorbeeld aan de rand van een vijver staan, dan heeft hij vaak geen extra water nodig. Ook kan de Carex goed groeien op drogere plekken, zorg er dan wel voor dat u de plant tijdens warme periodes voldoende water geeft.