Tuinplanten winterhard

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tuinplanten die winterhard zijn, voor een schitterende wintertuin

De periode van de feestdagen treedt weer aan en de kou neemt toe, wat moet u dan zonder tuinplanten die winterhard zijn. Winterharde planten maken uw tuin winterklaar. Zij overleven de winter en bloeien later in het jaar weer op. Niet alle planten zijn geschikt en winterklaar maken gaat niet met elke plant. Daarom zijn de winterharde planten in het leven geroepen en je raad het nooit maar tuinplanten die winterhard zijn, kunt u bestellen. Tuinplanten die winterhard zijn kunt u kopen met groeigarantie.

Tuinplanten die winterhard zijn lopen geen schade op

Wilt u het hele jaar kunnen genieten van uw tuin? Planten zijn pas winterhard als ze de vorst en kou schadeloos overleven. Tuinplanten die winterhard zijn, worden onderverdeeld in twee categorieën, namelijk groenblijvend en bladverliezend. Groenblijvende planten houden zoals gezegd hun bladeren waardoor het uw tuin een beetje aankleed. Bladverliezende planten trekken zich ondergronds terug voor een winterslaap om ervoor te zorgen dat ze de winters goed doorkomen. De planten krijgen in de winter de tijd om boven de grond nieuwe bladeren, stengels en bloemen te vormen zodat deze later in het jaar weer tot leven kunnen komen.

Tegen een stootje kunnen

Er bestaan ook half winterharde planten, deze kunnen wel tegen een stootje maar in een langere periode van kou bevriezen de planten. Deze komen later niet meer tot bloei. Een voorbeeld van zo’n winterpareltje is de camelia. Deze bloeit in de winter en kenmerkt zich door het tropische uiterlijk. Half winterharde planten hebben wat meer bescherming nodig met bijvoorbeeld een winter afdekhoes. Echter snappen wij heel goed dat dit weer extra tijd kost en daarom hebben we op onze website een selectie gemaakt van winterharde planten. U kunt deze categorie aanvinken en de planten verschijnen vanzelf, hoe makkelijk.