Tuinplanten winterhard

12 producten

Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop Ierse Klimop in diverse maten
Vinca minor - Maagdenpalm
actie
Vinca minor - Maagdenpalm Maagdenpalm
Pachysandra terminalis
actie
Pachysandra terminalis Schaduwkruid
Waldsteinia Ternata - Goudaardbei
actie
Waldsteinia Ternata - Goudaardbei Goudaardbei
Festuca gautieri - Berenvel
actie
Festuca gautieri - Berenvel Berenvel
Panicum virgatum 'Northwind' - Vingergras
actie
Panicum virgatum 'Northwind' - Vingergras Vingergras Northwind
Ammophila arenaria - Helmgras
actie
Ammophila arenaria - Helmgras Helmgras
Pennisetum alopecuroides - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras
Geranium 'Dreamland' - Ooievaarsbek
actie
Geranium 'Dreamland' - Ooievaarsbek Ooievaarsbek 'Dreamland'
Miscanthus sinensis Adagio - Prachtriet
actie
Miscanthus sinensis Adagio - Prachtriet Prachtriet Adagio
Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' - Hortensia Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' - Hortensia Hortensia Strong Annabelle
Hydrangea paniculata 'Little Lime' - Pluimhortensia
actie
Hydrangea paniculata 'Little Lime' - Pluimhortensia Pluimhortensia 'Little Lime'
7.99 11.99

Tuinplanten die winterhard zijn, voor een schitterende wintertuin

De periode van de feestdagen treedt weer aan en de kou neemt toe, wat moet u dan zonder tuinplanten die winterhard zijn. Winterharde tuinplanten maken uw tuin winterklaar. Zij overleven de winter en bloeien later in het jaar weer op. Niet alle planten zijn geschikt en winterklaar maken gaat niet met elke plant. Daarom zijn de winterharde planten in het leven geroepen en je raad het nooit maar tuinplanten die winterhard zijn, kunt u bestellen. Tuinplanten die winterhard zijn kunt u kopen met groeigarantie.

Tuinplanten die winterhard zijn lopen geen schade op

Wilt u het hele jaar kunnen genieten van uw tuin? Planten zijn pas winterhard als ze de vorst en kou schadeloos overleven. Tuinplanten die winterhard zijn, worden onderverdeeld in twee categorieën, namelijk groenblijvend en bladverliezend. Wintergroene planten houden zoals gezegd hun bladeren waardoor het uw tuin een beetje aankleed. Bladverliezende tuinplanten trekken zich ondergronds terug voor een winterslaap om ervoor te zorgen dat ze de winters goed doorkomen. De winterharde tuinplanten krijgen in de winter de tijd om boven de grond nieuwe bladeren, stengels en bloemen te vormen zodat deze later in het jaar weer tot leven kunnen komen.

Tegen een stootje kunnen

Er bestaan ook half winterharde tuinplanten, deze kunnen wel tegen een stootje maar in een langere periode van kou bevriezen de planten. Deze komen later niet meer tot bloei. Een voorbeeld van zo’n winterpareltje is de camelia. Deze bloeit in de winter en kenmerkt zich door het tropische uiterlijk. Half winterharde planten hebben wat meer bescherming nodig met bijvoorbeeld een winter afdekhoes. Echter snappen wij heel goed dat dit weer extra tijd kost en daarom hebben we op onze website een selectie gemaakt van winterharde planten. U kunt deze categorie aanvinken en de planten verschijnen vanzelf, hoe makkelijk.