Varens

33 producten

Athyrium niponicum 'Pewter Lace' - Wijfjesvaren
actie
Athyrium niponicum 'Pewter Lace' - Wijfjesvaren Japanse regenboogvaren
Athyrium filix-femina 'Frizelliae' - Wijfjesvaren
actie
Athyrium filix-femina 'Frizelliae' - Wijfjesvaren Wijfjesvaren Frizelliae
Pteridium aquilinum - Adelaarsvaren
actie
Pteridium aquilinum - Adelaarsvaren Adelaarsvaren
Asplenium scolopendrium 'Angustifolia' - Tongvaren
actie
Asplenium scolopendrium 'Angustifolia' - Tongvaren Tongvaren 'Angustifolia'
Adiantum pedatum - Hoefijzervaren
actie
Adiantum pedatum - Hoefijzervaren Hoefijzervaren
Polystichum setiferum 'Dahlem'- Zachte Naaldvaren
actie
Polystichum setiferum 'Dahlem'- Zachte Naaldvaren Zachte Naaldvaren 'Dahlem'
Polystichum setiferum 'Congestum' - Zachte Naaldvaren
actie
Polystichum setiferum 'Congestum' - Zachte Naaldvaren Zachte Naaldvaren 'Congestum'
Niet op voorraad 3.99
Polystichum aculeatum - Stijve Naaldvaren
actie
Polystichum aculeatum - Stijve Naaldvaren Stijve Naaldvaren
Athyrium filix femina 'Lady in Red' - Wijfjesvaren
actie
Athyrium filix femina 'Lady in Red' - Wijfjesvaren Wijfjesvaren 'Lady in Red'

Wilt u de mooiste varens kopen?

Als u op zoek bent naar mooie varens voor in uw tuin, dan raden wij u aan om eens een kijkje te komen nemen op onze website. Bij Het Groene Paradijs hebben we namelijk de mooiste tuinplanten voor u klaarstaan, waarbij u er altijd op kunt rekenen dat wij ook nog eens kwaliteit leveren. Varens kopen bij ons is een garantie voor een plant die daadwerkelijk goed gaat groeien, waarbij wij er voor zorgen dat deze binnen vier dagen bij u worden afgeleverd. Varens bestellen is heel eenvoudig in onze webshop, waar u snel de mooiste planten bij elkaar zoekt en vindt.

Oorsprong van de varens

Varens behoren letterlijk tot de dinosaurussen van de groene planten. Al zo'n 400 miljoen jaar geleden vormden de enorme boomvarens met hun bladeren dichte bossen en bloeiden samen met de grote wolfsklauw en heermoes. Varens zijn dus niet alleen een van de eerste plantensoorten, maar ook een die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. De overblijfselen van deze grote varenbossen zijn tegenwoordig te vinden als bruinkool.

In termen van ontwikkelingsgeschiedenis vertegenwoordigen varens de overgang van bloemloze naar bloeiende planten. De meeste zijn inmiddels uitgestorven, maar meer dan tweehonderd geslachten met zo'n tienduizend soorten zijn nog steeds wereldwijd verspreid. De grootste exemplaren zijn tegenwoordig te vinden op schaduwrijke, warme, vochtige plaatsen, vooral in de tropen of subtropen, maar varens voelen zich ook comfortabel in koelere klimaten en presenteren zich als echte blikvangers in de schaduwtuin.

Varens bestellen bij Het Groene Paradijs

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u precies die planten in huis haalt waarvan u denkt dat deze het mooiste in uw tuin zullen staan. Weet u al wat voor soort varens u wilt kopen, of wilt u eerst nog even een kijkje nemen in onze website? Waar u ook voor kiest, bij ons is het heel makkelijk om de verschillende opties te bekijken. Varens bestellen doet u snel en veilig. Wij zorgen er dan voor dat die mooie varens veilig bij u worden afgeleverd. U kunt er hierbij op rekenen dat die varens daadwerkelijk gaan groeien. Vaak bestelde soorten zijn de Naaldvaren, Eikvaren en de Struisvaren.