Acer palmatum 'Koto-no-ito'

Op voorraad

Japanse Esdoorn

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

De Acer palmatum 'Koto-no-ito' ofwel Japanse esdoorn groeit kleiner dan de meeste van zijn soortgenoten en zal maximaal 150cm worden. De Acer palmatum 'Koto-no-ito' is ideaal als blikvanger in een kleine stadstuin of een wat groter tuin.

Een wirwar van prachtige bladeren bedekken de takken van de Acer palmatum 'Koto-no-ito' vanaf de lente tot de herfst. Opvallend zijn de handvormige bladeren die zeer dunne, lange en slanke ‘vingers’ hebben. Deze hebben een groene kleur in de lente en zomer en zullen in de herfst oranjerood kleuren. Je krijgt dan een volle bos met gekleurde bladeren in je tuin. Helaas vallen de bladeren in de herfst van de takken, als teken dat de winter gaat beginnen. De Acer palmatum ‘Koto-no-ito’’ is goed winterhard en de sierheester overleeft een Hollandse winter gemakkelijk.

Vanwege de langzame groei en kleine structuur is snoeien niet noodzakelijk. Wil je toch snoeien, dan liever niet in het voorjaar in verband met sapstromen. De Acer palmatum ‘Koto-no-ito’ groeit goed op verschillende gronden, het liefst een zuur minnende grond. Zorg ervoor dat je de sierheester op een beschutte plek in je tuin plant, harde wind kan schade geven aan de bladeren. Groeit ook goed in de volle zon, want de ‘Koto-no-ito’ is goed hittebestendig.

Meer informatie over Acer palmatum 'Koto-no-ito'

Hoogte bij levering 20-40cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Groen
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  9.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25