Prunus laurocerasus 'Caucasica' - Laurierkers

Op voorraad

Laurierkers of Laurierhaag

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Prunus laurocerasus 'Caucasica' - Laurierkers

De Prunus laurocerasus 'Caucasica' of Laurierkers is een groenblijvende plant die redelijk winterhard is. Het is een sterk groeiende struik, die behoorlijk breed kan worden. Deze Prunus Caucasica wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je hem twee keer per jaar snoeien. Prunus laurocerasus 'Caucasica' wordt ongeveer 4 m hoog. De plant kan in zon en schaduw staan. In principe doet hij het op alle grondsoorten, maar de struik heeft een voorkeur voor voedselrijke, humusrijke en kalkhoudende grond. Deze Prunus kan goed tegen wind, maar is wel gevoelig voor strenge vorst. De takken kunnen invriezen bij strenge vorst.

Planten kan het best gebeuren tussen oktober en maart, er moet de eerste tijd voldoende water worden gegeven. Prunus laurocerasus Caucasica heeft grootbladig, glanzend lichtgroen blad met een lancetvorm. Het blad wordt tot 11 cm lang. Het is een groenblijvende struik. Het blad van Prunus is giftig. De struik groeit dicht en compact, met opgaande takken en hij groeit breed uit.De plant bloeit met witte opgaande aren van ongeveer 20 cm hoog in april en mei, na de bloei vormt de Prunus zwarte bessen. Prunus laurocerasus Caucasica hoeft niet gesnoeid te worden, maar wordt dan wel hoog en vooral breed. Vooral bij het gebruik als heg is het verstandig om twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer kan eind mei/ begin juni plaatsvinden, de tweede snoei in september. Bemesten kan eind mei en in juli plaatsvinden.

Wilt u Prunus laurocerasus 'Caucasica' - Laurierkers kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Laurierhaag bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Prunus laurocerasus 'Caucasica' - Laurierkers

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 225cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 6
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 24-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Heel netjes verpakt en mooie planten
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99