Sterremos (Sagina)

2 producten

Sagina subulata - Vetmuur of Mos
actie
Sagina subulata - Vetmuur of Mos Priemvetmuur of Mos
2.11 2.99
Bekijk product
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur
actie
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur Priemvetmuur of Mos
3.33 3.99
Bekijk product

Een groenblijvende bodembedekker met Sterremos

Zoekt u een bodembedekker om de kale gaten in uw tuin op te vullen? Sterremos is een prachtige, groenblijvende bodembedekker om uw tuin mee te sieren. Stermos staat ook wel bekend onder de Latijnse benaming Sagina Subulata. De mossoort groeit op een kruipende wijze over de grond en blijft mooi laag. Door de dichte begroeiing en de maximale hoogte van 10 centimeter kunt u gemakkelijk grote gedeeltes van uw tuin voorzien van een magnifiek tapijt. In tegenstelling tot andere mossoorten groeit Sterremos in het voorjaar witte bloemetjes. Deze bloemen zijn klein en hebben een sterachtige vorm, vandaar de naam ‘Sterremos’. Wanneer de plant niet in bloei staat, blijven de naaldachtige bladeren mooi groen. Hiermee heeft u dus een groenblijvende bodembedekker.

read-more-splitter

Hoe verzorgt u Sagina Subulata?

Sterremos is een fijne plant die vrij weinig onderhoud nodig heeft. Belangrijk is dat de bodembedekker in een vochtige, kalkarme grond wordt geplant. Zolang de grond aan deze eisen voldoet, maakt de locatie ervan niet uit. De Sagina Subulata kan namelijk tegen zowel felle zon als volledige schaduw.

De herfst is de meest ideale periode om Sterremos te planten. Als u Sterremos op dit moment plant, kunt u in het voorjaar genieten van de witte bloemetjes. De andere seizoenen blijft de plant mooi groen. In de zomer kunt u de Sagina Subulata helpen door hem regelmatig water te geven. Hiermee zorgt u ervoor dat de plant niet uitdroogt en zijn charme dus niet verliest. Omdat de onderhoudsvriendelijke bodembedekker zichzelf snel kan uitbreiden, kan het nodig zijn om af en toe te snoeien door gedeeltes weg te snijden.

De Stermos kopen bij Het Groene Paradijs

Wilt u kale plekken in uw tuin opvullen met deze groenblijvende bodembedekker? Bij Het Groene Paradijs kunt u Stermos makkelijk én veilig kopen! In onze webshop bieden wij diverse soorten van de Sagina. Voeg de plant toe aan uw winkelmandje en ga verder naar bestellen. Hier kiest u de gewenste betaalmethode en kunt u de bestelling afronden. Daarna nemen wij het over en zorgen we ervoor dat uw bestelling goed verpakt bij u binnenkomt. Toch niet helemaal tevreden over uw aankoop? Wij geven al onze planten 1 maand ‘groeigarantie’. Hier leest u meer over deze garantie.

Heeft u vragen over het planten of de verzorging van Stermos? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze deskundigen helpen je graag verder!

Kenmerken sterremos (Sagina)

Standplaats Zonnig, halfschaduw, schaduw
Hoogte volgroeide plant 10cm
Bloemkleur Wit
Bloeitijd Mei, juni, juli, augustus
Bladkleur Groen, geel
Planttijd Heel het jaar behalve bij vorst
Winterhardheid Goed

Veelgestelde vragen over Sterremos (Sagina)

De plant komt het beste tot bloei in de volle zon of lichte schaduw. Sagina Subulata houdt van kalkarme grond die niet te droog is. U kunt de plant het hele jaar door planten, behalve bij vorst.
Mossen houden van vochtige en zure grond. Door heideplanten mest of aluminiumsulfaat in de grond te verwerken helpt u het mos een handje. Nadat u dit met de grond hebt vermengd moet u geduld hebben, het kost tijd voordat de grond zuur genoeg is geworden.
In mei, juni, juli en augustus groeien er prachtige witte bloempjes aan het Stermos. Deze plant is dus ideaal om uw tuin op te vullen met mooie kleuren.
Sterremos is een tapijtachtige bodembedekker en groeit in het voorjaar witte bloemetjes van ongeveer 5 mm. In de andere seizoenen verliest de plant zijn bloemen, maar behoudt hij de groene kleur. Zorg ervoor dat de Sagina Subulata voldoende water krijgt en niet uitdroogt voor een volle bloei.