Stokesia Purple Parasols

Op voorraad

Korenbloemaster Purple Parasols

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Stokesia Purple Parasols

Stokesia Purple Parasols ofwel Korenbloemaster Purple Parasols ziet er het mooist uit als hij in kleine groepjes wordt geplant. Geschikte plantsoort om met te combineren is de Ereprijs. De bloeiperiode duurt van eind juni tot ongeveer half augustus. Gedurende deze tijd is de Korenbloemaster Purple Parasols versierd met pastelkleurige lavendelblauwe bloemen. De bloemvorm is rond, de middelste bloemen zijn iets lichter dan de buitenste bloemen. Ze worden vaak bezocht door insecten, vooral hommels houden ervan. Het gebladerte bestaat uit wintergroene, lancetvormige bladeren. Hun groeivorm is rechtopstaand en vertakt, de vaste plant ontwikkelt zich landelijk en verspreidt zich. Stokesia Purple Parasols wordt geleverd in een C3(liter) pot met hoogte 20-30cm.

De Korenbloemaster Purple Parasols is nog niet zo bekend in Nederland en Belgie. Deze veelzijdige vaste plant is inheems in het zuidoosten van de VS, waar hij groeit in de dennenbossen van Louisiana tot North Carolina. Het is een waardevolle verrijking voor de rotstuin, past optisch goed in natuurlijke of boerderijtuinen en is een decoratieve borderplant voor gemengde tuinen. Daarnaast kan Stokesia Purple Parasols worden gebruikt als snijbloem, een potbeplanting is ook mogelijk.

Meer informatie over Stokesia Purple Parasols

Hoogte bij levering 20-30cm
Hoogte volwassen plant 30cm
Bloeiperiode Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Lila, Paars
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25