Vinca major

2 producten

Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm
actie
Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm Grote Maagdenpalm
Vinca major - Maagdenpalm
actie
Vinca major - Maagdenpalm Grote Maagdenpalm

De prachtige kleuren van de Vinca Major

De Vinca Major wordt ook wel de Grote Maagdenpalm genoemd. Deze plant heeft zijn naam te danken aan dat de plant vaak werd gebruikt op de graven van jonge vrouwen en maagden. Het is een groenblijvende en bodembedekkende plant. De plant krijgt in de periode van april en mei kleine lichtblauwe, stervormige bloemen. Er bestaan een grote (Vinca Major) en een kleine (Vinca Minor) maagdenpalm. Bij de grote variant is alles wat grover zowel de bladeren als de bloemen.

Uitbreiding van de Vinca Major

De plant groeit snel en vermeerdert zichzelf door de uitlopers, hierdoor is het een topper onder de bodembedekkers. De uitlopers gaan wortelen bij contact met de grond. De vermeerdering kan ook plaatsvinden door het scheuren en uitplanten van afzonderlijke delen van de plant. Er zal al vrij snel een aaneengesloten tapijt ontstaan. Hierdoor krijgt onkruid geen enkele mogelijkheid om tot groei te komen. De plant is te combineren met volwassen heesters en bomen. De plant is gek op een humusrijke bodem. Verder stelt de plant weinig eisen aan de bodem.

Een makkelijke plant

De Vinca is erg gemakkelijk. Hij doet het op bijna elke plaats goed. De plant kan groeien in de zon, onder andere struiken of een beetje schaduw. De plant kan het beste een tussenruimte van ongeveer dertig centimeter bevatten. De plant moet de kans krijgen om te kunnen hechten. U kunt gebruik maken van tuinplantengrond die ook verkrijgbaar bij ons is. In het voorjaar hoeven ze enkel wat organische meststof te krijgen en kunnen ze iets worden terug geknipt. In Nederland komt de plant niet in het wild voor maar een enkele keer waaien ze naar ons over vanuit een park of grote tuin. De Vinca Major kunt u kopen bij ons, u kunt deze mooi vinca major ook bestellen via de website.