Achillea

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Achillea is een zomerbloeiende vaste plant die bloeit van juni tot september. Elk bloemhoofdje bestaat uit honderden kleine bloemen die lang blijven bloeien. Hoewel vaak aangeduid met de gewone naam duizendblad, verwijst dit eigenlijk naar Achillea millefolium, een witte variëteit die in het wild groeit. Het blad is aantrekkelijk, licht, geveerd en lijkt een beetje op dilleblad. Het blad varieert in kleur van groen tot grijsgroen, afhankelijk van de soort.

Achillea zijn kruidachtige planten die in de winter afsterven. Achillea ziet er goed uit in een gemengde border met de toegevoegde bonus dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Achillea heeft een breed scala aan bloemkleuren van subtiele tinten en er zijn ook met wat harde kleuren. Alle Achillea's zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen geen speciale aandacht, behalve op de juiste plaats planten en soms uitzetten, vooral de grotere variëteiten. Achillea groeit het beste in de zon, hoe meer zon, hoe gelukkiger de plant, en degenen met het grijze blad geven de voorkeur aan de meeste zon. De meeste Achillea geven de voorkeur aan omstandigheden aan de droge kant met veel zon. Als de grond aan de natte kant is, zal het helpen om wat gruis aan te brengen om de afvoer te verbeteren.

Achillea behoeft geen snoei of aandacht en is over het algemeen ongediertevrij. Achillea houdt niet van zware, natte bodems en het is het beste om het uitplanten van kleine planten uit te stellen tot de lente om de winternat te vermijden. U kunt ook verdelen om de levensduur van de plant te verlengen. Achillea is in Europa volledig winterhard.