Laurierhaag

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De Laurierhaag zorgt voor sfeer`

De laurierhaag kent vele voordelen. De haag blijft groen in de winter, kan zorgen voor een goede en dichte erfafscheiding en staat bekend om zijn snelle groei. De afscheiding kan zorgen voor rust en schoonheid. De bessen die aan de haag zitten trekken vogels aan en de witte bloesem is prachtig om naar te kijken. De laurier is bij ons in diverse varianten verkrijgbaar. Neem een kijkje in onze webshop naar ons uitgebreide assortiment. De Laurierhaag kunt u kopen door de Laurierhaag eenvoudig te bestellen via onze website.

Het ontstaan van de Laurierhaag

De Laurierhaag is een van de eerste exotische haagplanten in Nederland. In de Middeleeuwen beperkte de haagplanten zich in fruitbomen en de taxus. De plant was als eerste bekend in Turkije. Door de toenemende welvaart tijdens de late Middeleeuwen werd het mogelijk om planten te importeren. Op dat moment ontstonden de eerste mooie tuinen bij buitenhuizen. Mensen genoten meer van de beschutting en de kleuren. Hierdoor kwamen deze planten naar West-Europa.

De vervanger van de coniferenhaag

De haag is winterhard en kan tegen extreem koude temperaturen. Hij is volledig aangepast op ons klimaat. De meeste soorten groeien snel en er zijn vaak maar weinig planten nodig per strekkende meter, de plant groeit namelijk ook in de breedte. Door de juiste afstand te houden zorgt u ervoor dat er een dichte haag ontstaat. De laurierhaag kent ook klein blijvende en langzaam groeiende soorten, deze zijn geschikter voor een kleine- of stadstuin. De beste tijd om te planten is in september en oktober of in maart en april, u plant dan de kale wortel. Bij elke soort laurierhaag op onze website staat een uitgebreide uitleg zodat u weet waar u aan toe bent. Twijfelt u nog ergens aan? Neem dan contact met ons op.