Tuinplant

9 producten

Ilex crenata 'Dark Green' - Japanse Hulst
actie
Ilex crenata 'Dark Green' - Japanse Hulst Japanse Hulst 'Dark Green'
Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' - Hortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' - Hortensia Hortensia Strong Annabelle
10.99 12.99
Lavandula angustifolia 'Hidcote' - Lavendel
actie
Lavandula angustifolia 'Hidcote' - Lavendel Lavendel Hidcote 'Hidcote'
Festuca gautieri - Berenvel
actie
Festuca gautieri - Berenvel Berenvel
Imperata cylindrica 'Red Baron' - Japans Bloedgras
actie
Imperata cylindrica 'Red Baron' - Japans Bloedgras Japans Bloedgras Red Baron
Pennisetum 'Little Bunny' - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum 'Little Bunny' - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras Little Bunny
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras Hameln
Festuca glauca 'Elijah Blue' - Blauw Schapengras
actie
Festuca glauca 'Elijah Blue' - Blauw Schapengras Blauw Schapengras
Lithodora (Glandora) diffusa 'Alba' - Parelkruid
actie
Lithodora (Glandora) diffusa 'Alba' - Parelkruid Parelkruid 'Alba'

Kies een geschikte tuinplant voor bij u in de tuin

Het begrip tuinplant is natuurlijk erg breed. Een tuinplant is uiteraard een plant die specifiek bedoeld is om in de tuin te planten. Meestal koopt u de plant in het klein, zodat deze in de tuin tot ontwikkeling kunt komen. Tuinplanten kan enkel voorzien zijn van blad, maar ook met bloemen. Dit is afhankelijk van welke functie uw tuinplant moet uitoefenen. In een siertuin zult u bijvoorbeeld kiezen voor tuinplanten die vooral van veel bloemen zijn voorzien en met een lange bloeiperiode. Het kan ook zijn, dat u een kale ruimte in de tuin heeft en die u wilt vergroenen. U kunt dan kiezen voor een bladdragende plant zonder bloemen. Deze tuinplanten zijn meestal ook gemakkelijker in onderhoud.

Welk soort tuinplant kopen?

Welk soort tuinplant kopen, is een bekende vraag van veel tuinliefhebbers. Tuinplanten kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld. Bodembedekkers zijn zeer geschikt als u kale plekken in de tuin heeft en die u wilt opvullen met groen of kleur. Een bodembedekker is meestal een kleine plant die niet heel groot wordt, maximaal ongeveer 30 tot 40 centimeter. Een bijzondere vorm van tuinplanten, zijn siergrassen. Dit zijn grassoorten die soms groen blijven en die soms bloeien met mooie bloemen erin. Ook siergrassen zijn ideaal om kale plekken in de tuin te vullen en ze zijn net iets anders dan vaste tuinplanten. Bijzonder zijn ook de fruitplanten, met bijvoorbeeld frambozen of andere eetbare bessen. U kunt dan ook nog smakelijk genieten van uw tuinplanten.

Een tuinplant online bestellen bij Het Groene Paradijs

Bent u op zoek naar een tuinplant? Dan kunt u heel gemakkelijk uw tuinplant online bestellen bij Het Groene Paradijs. Wij hebben een zeer groot assortiment van verschillende soorten tuinplanten die u online kunt aankopen. Iedere tuinplant is in onze webshop te bekijken, zodat u direct ziet hoe de plant er uit komt te zien. Verder geven wij een uitgebreide omschrijving en onderhoudsinstructie. Is dit nog niet voldoende? Dan mag u ook altijd contact met ons opnemen om advies te vragen.